Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Club Dobogómajor

8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Főoldal / Kerékpártúrák a zalai dombok között / Hévíz - Keszthely - Cserszegtomaj

Hévíz - Keszthely - Cserszegtomaj

Nehézség: Könnyű
Távolság: 21 km

Adatok

  • Időtartam: 1 nap
  • Túra besorolása: könnyű
  • Túratípus: kerékpár
  • Időigény: 2 óra

Útvonal

  • Tófürdő bejárat –Keszthely irányába – Keszthely sétáló utca / Fő tér- Helikon Park - Keszthely Móló – Keszthely sétáló utca – Festetics kastély – Hévízi út, Csapás út kereszteződése – Cserszegtomaj – Cserszegtomaj buszmegálló Dr. Bakonyi Károly utca – Temető – Sümegi út kereszteződése – Club Dobogómajor

Látnivalók

Hévízi Tófürdő és Festetics György Fürdőház

  • A Hévízi tó Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. Az első tutajokra épített fürdőházat 1772-ben Festetics György, a keszthelyi Georgikon alapítója építtette. Ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó, amelyet a 38 méter mély Hévízi-forrásbarlangból feltörő, percenként 30–40 ezer liter vízhozammal 38 °C-os víz táplál. A tó páratlan természeti környezetét a vízfelszín felett lebegő páraréteg, a tó felszínén úszó indiai vörös tündérrózsák teszik különlegessé.

Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom

  • A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templom gótikus stílusban épült középkori templom Keszthely főterén. A város legrégebbi most is álló épülete, továbbá itt találhatók a mai Magyarország legnagyobb gótikus freskói, amelyeket 1974-ben fedeztek fel. A templom 1390 körül készülhetett.

Festetics Kastély

  • Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik. A barokk stílusú kastély építése a 18. század közepén kezdődött és még e század folyamán többször átalakították. A kastély 101 helyiségből áll. A kastély bejárata előtt található a család leghíresebb tagjának, gróf Festetics Györgynek a szobra, aki kiemelten fontosnak tartotta a kultúrát. A Festetics-kastély szerencsére a II. Világháború alatt sem szenvedett jelentős károkat, az elmúlt évtizedben pedig több ütemben is felújították. Gyakorlatilag egész napos programot kínál, itt található a Helikon Könyvtár, a Balatoni Borok Háza, a Helikon Kastélymúzeum, a Kastélypark az Oroszlános kúttal, a Kocsimúzeum, a Pálmaház és a Madárpark.

Ajánlott útvonal

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.