Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Club Dobogómajor

8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Főoldal / Kerékpártúrák a zalai dombok között / Club Dobogómajor - Szigliget - Badacsonytördemic

Club Dobogómajor - Szigliget - Badacsonytördemic

Nehézség: Közepes
Távolság: 63 km

Adatok

 • Időtartam: 1 nap
 • Túratípus: kerékpár
 • Időigény: 4 óra

Útvonal

 • Club Dobogómajor - Tófürdő bejárat – 71-es főút Keszthely irányába – Keszthely sétáló utca / Fő tér- Helikon Park - Keszthely Móló – Libás Strand – Gyenesdiás- Vonyarcvashegy – Balatongyörök-Szigliget- Vár Szigliget – Szigliget Iharos utca – Badacsonytördemic Római út-71-es főút melletti kerékpárút- Club Dobogómajor

Látnivalók

Keszthely-Festetics Kastély

 • Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik. A barokk stílusú kastély építése a 18. század közepén kezdődött és még e század folyamán többször átalakították. A kastély 101 helyiségből áll. A kastély bejárata előtt található a család leghíresebb tagjának, gróf Festetics Györgynek a szobra, aki kiemelten fontosnak tartotta a kultúrát. A Festetics-kastély szerencsére a II. Világháború alatt sem szenvedett jelentős károkat, az elmúlt évtizedben pedig több ütemben is felújították. Gyakorlatilag egész napos programot kínál, itt található a Helikon Könyvtár, a Balatoni Borok Háza, a Helikon Kastélymúzeum, a Kastélypark az Oroszlános kúttal, a Kocsimúzeum, a Pálmaház és a Madárpark.

 

Vonyarcvashegy – Szent Mihály kápolna

 • A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halászkápolnája.
 • A 136 méteres dolomitképződmény valaha sziget volt. A 13. században a dombtetőn kis vár épült, amely a történelem viharában a kis kápolnát kivéve szinte teljesen megsemmisült. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben építtette az a 40 halász, akik szerencsésen megmenekültek egy pusztító balatoni viharból. A kápolnához fűződő legenda mese és valóság keveredése.
 • Az épület mellett egy régi temetőhely található. A műemlék jellegű épület környékéről gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi-hegységre és a Balatonra, a keszthelyi öböltől a berényi partokig, de csodálatos a kilátás a „tanúhegyekre” Szigligettől Badacsonyig.
 • E táj csodálatos szépsége, a kápolna és legendája sok írót és költőt megihletett.

 

Balatongyörök- Afrika múzeum

 • A mesebeli Afrika hangulatát idézi meg a Balatonederics határában található Afrika Múzeum. A múzeumban trófeák százai és egy érdekes néprajzi kiállítás, a körülötte elterülő több hektáros területen pedig egy mini szafari park található.

Szigligeti vár

 • Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján. Délen a Balaton partja mossa, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek határolják. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. A szigligeti vár egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait.

Badacsonytördemic Római út panoráma

 • A római út Veszprém megyében, a Balaton északi oldalán található, a parttól legalább néhány százméternyi, olykor 1-2 kilométernyi távolságban húzódó közúti közlekedési útvonal, melynek eredete – a helyi hagyományok és történeti adatok szerint – a római korig nyúlik vissza, de jelenleg is fontos szerepet tölt be az érintett települések közlekedésében. Egyes szakaszain helyközi autóbusz-közlekedés is bonyolódik rajta, máshol közösségi forgalmat nem, csak személygépkocsi- és kerékpárforgalmat bonyolít, néhol pedig jelzett turistautak nyomvonala halad rajta, hosszabb-rövidebb szakaszokon (olykor az Országos Kéktúra is).

Ajánlott útvonal

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.